Skyltar i tuff utomhusmiljö

FTI är ett företag i återvinningsbranschen med uppdrag att samla in hushållens förpackningar och säkerställa att de återvinns i så hög grad som möjligt. Insamlingen sker dels via  fastighetsnära insamling hos drygt 2 miljoner hushåll, dels via cirka 5000 återvinningsstationer runtom i landet.

Uppdrag

2004 fick Zeac (då Systemtext) uppdraget att ta fram vädertåliga dekaler och informationsskyltar för montering på FTI:s insamlingsbehållare för tidningar, plast-, pappers-, glas- och metallförpackningar.

I uppdraget ingick även att säkerställa snabba leveranser från externa beställare som till exempel skolor och bostadsrättsföreningar genom FTI.

I uppdraget ingick att säkerställa snabba leveranser från externa beställare; som till exempel skolor och bostadsrättsföreningar

Resultat

Lösningen blev en dekal med ett skyddslack som står emot både tuffa väderförhållanden och de starka tvättmedel som används vid klottersanering. Folien dekalerna tillverkas av har ett adhesive som fäster ända ner till -10 °C vilket är ett måste eftersom dekaler monteras året om.

 

För att säkerställa snabba leveranser lagerhåller Systemtext stora volymer och kan därför ofta leverera samma dag som en beställning läggs.

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Klicka här